13 Nisan 2011 Çarşamba

elmalı börek


hamuru için:1su bardağı sıvı yağ ,1su bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı şeker, 1 çaykaşığı tuz, 1paket kabartma tozu alabildiğince un... iç malzemesi:4yeşil elma iki yemek kaşığı şeker 100 gr. fındık. YAPILIŞI: hamurun bütün malzemeleri bir kaba konup yoğulur.elmalar rendelenip şeker ile birlikte pişirilir elmaların pişmesine yakın ufaltılmış fındıklarda konup 2,3 dk.pişirilir soğumaya bırakılır.hamur küçük yuvarlaklar halinde açılır iç malzemesi konup sarılır önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir piştikten üzeri pudra şekeri ile süslenir...afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim herzaman beklerim

linkwithin